Харківська область потрапила в ТОП лідерів за боргами за комунальні послуги

По газу Харківщина навіть очолила список

Харківська область стала одним з трьох лідерів по боргах за комунальні платежі в цьому році. Про це повідомляє Державна служба статистики.

За даними відомства у жителів області мільярдні борги за опалення і гаряче водопостачання і за газ.

Так, заборгованість за опалення і гаряче водопостачання станом на 1 листопада становить 3 млрд 66,8 млн грн - друге місце серед областей України. Борг по квартплаті 423,9 млн грн - третє місце після Києва і Дніпропетровської областей.

Харківська область стала лідером за боргами за газ - 2 млрд 379,7 млн грн - перше місце в Україні.

Як повідомляли "Харків. Коментарі", КП "Харківські тепломережі" переглянуло борг населення за газ. На комунальному підприємстві кажуть про повну готовність для старту опалювального сезону. П'ятимільярдний борг вийшло реструктуризувати. Заборгованість "Харківських теплових мереж" "Нафтогазу України" була 5,8 мільярда гривень, "Харківміськгазу" - 280 мільйонів гривень.

Раніше в "Нафтогазі" говорили, що для своєчасного старту опалювального сезону "Харківські тепломережі" повинні були погасити 825 784 926 гривень боргу. 8 жовтня "Нафтогаз" заявив, що 11 підприємств розв'язали проблему критичних боргів, серед них - "ХТС". Яку частину боргу погасили перед "Нафтогазом", не розголошується.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися