У Харкові близько півтисячі військових здали кров для поранених побратимів

Близько 450 харківських військових приєдналися до акції "Червона лінія життя"

У Харкові близько 500 військових приєдналися до акції "Червона лінія життя", здали кров для поранених побратимів. Про це розповіли в Оперативному командуванні "Схід" Збройних Сил України.

За даними командування, кров піде на виготовлення ліків для пацієнтів обласного госпіталю ветеранів війни. Напередодні акції армійці зустрілися з директором Обласного центру заготівлі та переробки плазми "Харків-Плазма" Галина Сіроштан.

"Вже понад 900 жителів регіону взяли участь в акції. При цьому відсоток військових становить приблизно половину від усіх небайдужих. Перші здавали донори плазму крові на лікування онкохворих дітей, а зараз дбаємо про поранених або травмованих на Донбасі українських вояків", – пояснила Вона.

За словами заступника військового комісара Харківського облвійськкомату з морально-психологічного забезпечення Миколи Шарія, переважна більшість донорів служать в Харкові, однак протягом дня приїжджали військові з Дергачів, Шевченкове, Краснокутська і Чугуєва.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, які засоби захисту від вірусних інфекцій найбільш ефективні і є в аптеках Харкова ажіотаж на маски і респіратори.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися