10-річна харків'янка попрощалася з волоссям заради іншої дитини

Медичну перуку для хворої дитини зробили за всіма канонами

10-річна Емілія з Харкова попрощалася з волоссям заради іншої дитини. Варто відзначити, що дівчинка відрізала волосся, щоб зробити з них медичну перуку для хворої дитини. Про шляхетний вчинок онучки у соцмережі Facebook розповіла бабуся Емілії, Кіра Джафарова.

"Вона росте в сім'ї лікарів і для неї звична справа віддавати свої заощадження зі скарбнички для того, щоб забезпечити дитину з вродженою вадою серця витратними матеріалами для операції", - зазначила Кіра Джафарова.

Зі слів жінки, її внучка Емілія сама виявила бажання допомогти іншим дітям. "Вона жартома сказала, що могла б поділитися своїми волоссям з дівчинкою, у якої їх немає", - йдеться в повідомленні.

Для того, щоб оцінити значимість її вчинку, необхідно знати, що 147 мільйонів людей на Землі страждає гніздовою алопецією (повною втратою волосся). Серед них є діти, і вони відчувають неймовірні психологічні страждання.

Медичну перуку для хворої дитини зробили за всіма канонами. Для цього 20 лютого до Харкова приїздили фахівці з Італії. Вони правильно зрізали волосся Емілії, щоб можна було зробити якісну систему заміщення волосся.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові близько півтисячі військових здали кров для поранених побратимів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися