У Харкові суд призупинив роботу "Коксохіму"

Відповідач на позов погрожував вибухом місткостей смоли та газопроводів в разі зупинки роботи

Харківський окружний адміністративний суд оголосив рішення у справі про забруднювальні викиди з "Коксохіму". Про це розповіли в обласному управлінні Держекоінспекції.

Відповідач в особі "Коксохіму" запевняв, що позов є необґрунтованим і ґрунтується на помилкових висновках. За його словами, виміри не показували перевищення допустимої норми викидів. Відповідач також погрожував вибухом місткостей смоли та газопроводів в разі зупинки роботи.

Прокуратура Харківської області відповіла, що технологічний процес може бути повністю або тимчасово припинений. Наявність небезпечних викидів у відходах підприємства - оксиду вуглецю та азоту, діоксиду сірки, підтвердили результати лабораторних досліджень.

В Єдиному реєстрі судових рішень опублікований документ по тяжбі з ТОВ "Коксовий завод "Новомет". Там говориться, що робота підприємства повинна бути зупинена до отримання ним дозволу на викиди забруднювальних речовин в повітря. На цей час рішення не набуло чинності та може бути оскаржене.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові перед першою сесією новообраних депутатів VIII скликання 9 грудня під мерією на площі Конституції, 7 зібрався великий пікет. Будівля охоронялась посиленими нарядами поліції. На акцію протесту прийшли ветерани АТО / ООС, люди, які вимагали закрити Коксохім, патріотичні сили.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися