На Харківщині засудили чоловіка за розпалювання ненависті до мусульман

Суд засудив жителя Куп'янська до трьох років обмеження волі

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області виніс вирок чоловікові за розпалювання ненависті до мусульман. Про це свідчить документ, опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, 10 січня нинішнього року житель Куп'янська виготовив і роздрукував матеріали, в яких містилися ознаки приниження честі та образи почуттів людей, що сповідують іслам. Потім фігурант розклеїв вісім листівок на дошках оголошень, розташованих на вулиці Студентській.

У ході розгляду чоловік визнав свою провину і пішов на угоду з прокуратурою. За умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі, суд засудив його до трьох років обмеження волі. Втім, реальне покарання купянчанину замінили на один рік іспитового терміну. На даний момент рішення не набуло чинності і може бути оскаржено в апеляції.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині Ізюмська місцева прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Шевченківської районної ради Харківської області VII скликання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися