У Харкові фінансували міжнародну терористичну організацію

Уродженці однієї з країн Близького сходу переказували гроші терористам

У Харкові організована злочинна група людей займалася спонсорством терористів. Про це повідомив начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Відзначається, що два громадянина України, уродженці однієї з країн Близького сходу незаконно переказували гроші в терористичні організації через заборонену систему фінансових розрахунків. Співробітники СБУ затримали одного з фігурантів при отриманні від "прихильників" понад 7000 доларів.

Вдома у фігурантів вилучили фінансову документацію, чорнові записи з зображенням руху грошей і інші докази протиправної діяльності. Двом учасникам групи слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (матеріальне сприяння діяльності терористичної організації, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Правоохоронці продовжують шукати всіх причетних до створення каналу, який фінансує тероризм. Зараз встановлюється точна сума переведених грошей.

Раніше "Коментарі" розповіли про групу невідомих, які напали на співробітників СБУ і ДФС під час обшуку в супермаркеті. Правоохоронці зрізали навісний замок на складі супермаркету "Клас" і почали проводити обшук. Через годину в приміщення приїхали сірий Lexus LX і червоний Bentley, з яких вийшли не менше шести чоловіків "кавказької зовнішності". Останні поводилися агресивно. Один з чоловіків вдарив працівника СБУ в обличчя.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися