У Харківській обласній травматології розповіли про наплив хворих (фото)

Лікарі назвали середній вік отримали травми та розповіли про їх характер

У Харкові стало сильно зростати кількість звернень до травмпунктів. Звертаються також ті, хто впав на вихідних, пише МГ "Об'єктив".

"За вихідні істотного зростання травматизму ми не спостерігаємо - трохи більше стало, ніж зазвичай, але не так критично, як бувало колись у минулі роки. У суботу звернулося 34 пацієнти, у неділю - 39. А ось сьогодні зранку вже досить. Я думаю, що цей день буде у нас більш напруженим. Це багато в чому пов'язано з тим, що пацієнти чекають у вихідні дні незрозуміло чого, а з понеділка починають приходити. Тобто ми сьогодні приймаємо не тільки сьогоднішні травми, а вчорашні та позавчорашні", - розповів завідувач травмпункту Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні Олексій Гончаров.

Він додав, що у пацієнтів найчастіше забиті місця, розтягнення та розриви зв'язок, а також переломи. Велика частина постраждалих - люди середнього та старшого віку.

"Діти, можливо, м'якше падають - вони легше, нижче, групуються, напевно, краще. Тому пацієнти, в основному, дорослі ", - продовжив Олексій Гончаров.

Більшість госпіталізації не потребує - їм допомагають амбулаторно і відпускають додому. З потоком пацієнтів травматологи справляються.

"У нас бувало і більше сотні за добу - і нічого, справлялися. Якщо така буде погода, як зараз, то зростання, звичайно, буде ", - прогнозує лікар.

Нагадаємо, в Харківській області через ожеледицю оголосили жовтий рівень небезпеки. Водіям рекомендували дотримуватися дистанції між автомобілями, паркувати машини так, щоб не заважати снігоприбиральної техніки, їхати на невеликій швидкості та уникати різких маневрів.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Ожеледь перетворив Харків у величезний каток. Водії стали частіше потрапляти в ДТП, а пішоходи почали знаходити різні способи переміщення по місту. Відповідні відео користувачі опублікували в соцмережах. Так, наприклад, житель Харкова вранці, 13 грудня, надів ковзани та покатався по Московському проспекту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися