Стало відомо, хто буде виконувати обов'язки мера Харкова до перевиборів

Глава громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська пояснила закон про місцеве самоврядування

Після смерті мера Харкова на його посаду заступить секретар міської ради. Про це заявила глава громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська в коментарі РБК-Україна.

Вона зазначила, що про такі призначення говорить закон про місцеве самоврядування.

"Він визначає чітко: якщо помер міський голова - його функції виконує секретар місцевої ради. Бо є секретар - він буде виконувати функції міського голови до призначення позачергових місцевих виборів Верховною Радою України", - розповіла вона.

Ольга Айвазовська додала, що терміни призначення позачергових місцевих виборів законодавство не встановлює, є приклади обласних центрів, які 3-4 роки перебували по суті в статусі без міського голови й ці функції виконувалися секретарем.

Нагадаємо, 9 грудня, на першій сесії новообраних депутатів VIII скликання Харківської міськради секретарем став Ігор Терехов. Подання на посаду до міськради надіслав Геннадій Кернес електронним листом. Голосували 75 депутатів, причому таємно. "За" проголосували 73 депутати. "Проти" - 1. "Утримався" - 1.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Про це повідомили його найближчі родичі та друзі в соціальних мережах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися