Під Харковом близько півсотні абонентів залишилися без газу

За сім годин газопостачання відновили

У Солоницівці, що в Дергачівському районі Харківської області майже 60 осіб просиділи півдня без газу. Про це йдеться в оперативному зведенні ХОДА.

Інцидент стався в четвер, 17 грудня, близько 7:13. Синє паливо пропало на газорозподільному пункті.

Без газу виявилися 57 абонентів. Комунальники відновили подачу о 14:00.

Нагадай, Ціна на газ для населення Харкова та області в грудні не стане вище і залишиться на рівні листопада - 8,84 грн за кубометр. Залишити колишню ціну на газ вийшло, в тому числі з-за того, що протягом останнього місяця на європейських біржах газ не подорожчав, відзначили в "Харківгаз Збут".

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, У Харкові будуть дорожчати опалення і гаряча вода. Таке рішення 30 листопада прийняла Національна комісія, яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг. Інформацію про нові тарифи оприлюднили на сайті тепломереж. У публікації йдеться, що нові тарифи вводяться в дію з 1 грудня. Але в ХТС кажуть, що поки що працюють старі тарифи. Річ у тому, що, відповідно до закону "Про житлово-комунальні послуги", абонентам надають послуги на підставі договорів з тепломережами. Поки нові договори ніхто не укладав.

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг", який на цей час на підписанні у президента, передбачає можливість укладення публічного договору, якщо споживачі до цього моменту не визначилися з формою договору.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися