Харківський транспортний завод за півроку втратив понад мільйон гривень

Собівартість реалізованої продукції за перше півріччя 2020 склала 4,1 млн грн, це менше на 50,1% (8,4 млн грн) відповідно до запланованого показником

Харківський електротехнічний завод "Трансзв'язок" зазнає серйозних збитків. Так, за перше півріччя 2020 року підприємство втратило 1,28 мільйона гривень, пише "Економічна правда" з посиланням на звіт від експертної організації StateWatch.

Річний звіт про діяльність заводу "Трансзв'язок" у 2019 році був прибутковий, де чистий фінансовий результат склав 17 тисяч грн.

За 1 півріччя 2020 середня кількість працевлаштованих осіб на заводі "Трансзв'язок" було 121 особа, хоча у 2019 році працювали 141 особа. Собівартість реалізованої продукції за перше півріччя 2020 склала 4,1 млн грн, це менше на 50,1% (8,4 млн грн) відповідно до запланованого показником.

Згідно з фінансовим звітом за перше півріччя 2020 року, на заводі є заборгованість по сплаті податку доходів фізосіб, яка тягнеться ще з 2003 року. Станом на червень 2020 сума заборгованості була 6,1 млн грн.

Протягом 2020 по цьому податку сплачено лише 163,5 тис. Грн. З 2014 року люди працюють тільки 3 дні на тиждень: понеділок, вівторок, середа.

Спад показників стався через зниження обсягів виробництва і реалізації продукції через зменшення замовлень на продукцію держпідприємства.

Так, за даними Державної аудиторською службою у заводу високий ризик банкрутства і низький рівень фінансового потенціалу.

Довідка "Коментарів": Харківський електротехнічний завод "Трансзв'язок" заснували в 1928 році на базі телеграфно-телефонних майстерень Південної залізниці.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про закінчення попереднього розслідування в кримінальному провадженні щодо двох посадових осіб ДП" Завод "Електроважмаш". Двох колишніх начальників підприємства звинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а також одному із заступників вищого керівництва - в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися