В Харкові п’яний за кермом хотів відкупитися від патрульних за 100 доларів

Хабарі поліцейським намагалися дати не тільки водії, а й пасажири автомобілів

Минулого тижня харківським копам за одну нічну зміну тричі пропонували хабарі. Про це повідомляє патрульна поліція Харківської області у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, на Валентинівській через порушення правил дорожнього руху копи  зупинили Mercedes GL500. Під час спілкування з водієм автомобіля патрульні виявили у нього ознаки алкогольного сп'яніння. Автомобіліст намагався уникнути відповідальності та поклав до службового автомобілю хабар – 100 доларів.

Другий хабар патрульним пропонували на Мойсеївській. Автомобіль Mazda також зупинили через порушення ПДД. Під час перевірки документів виявилося, що номери вузлів та агрегатів авто не співпадають з свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу. Щоб копи не викликали слідчо-оперативну групу, пасажир машини запропонував 5 тисяч гривень. Гроші також поклав у службовий автомобіль.

Третій хабар, у розмірі 100 гривень, патрульним пропонував водій Mazda, яку зупинили за порушення правил дорожнього руху у Київському районі міста. Ці гроші автомобіліст поклав до документів.  

Всі випадки пропозиції неправомірної вигоди були зафіксовані на нагрудні бодікамери. Патрульні викликали слідчо-оперативні групи. Слідчі вирішать питання щодо кваліфікації даних дій. Згідно статті 369 Кримінального Кодексу України, за подібні дії винні можуть отримати штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові водій, який проїхав на червоний сигнал світлофору, намагався дати патрульним 500 гривень хабара.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися