Дороги в Харкові з самого ранку посипають сіллю, - мерія

Комунальні служби витратили вже майже 400 кубометрів піщано-сольової суміші та понад 200 тонн солі

У Харкові через ожеледицю комунальні служби почали засипати міське шляхове покриття сіллю. Про це розповіли в КП "Шляхрембуд", пише пресслужба Харківської міськради.

Вночі в прибиранні снігу працювали 72 автомобілі, на дороги працівники КП висипали 367 куб. м піщано-сольової суміші та 226 т солі. Окрім прибирання снігу на магістралях, робочі підприємства очищали проїжджу частину біля зупинних павільйонів, пішохідних переходів, дощеприймальні колодязі тощо.

У КП "Благоустрій" додали, що вранці 25 грудня сніг прибирали 1354 двірники, працювали 39 одиниць техніки та 55 засобів малої механізації.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко розповів, що основними пріоритетами на сьогодні є прохід техніки, очистити виходи з дворів, підходи до лікувальних закладів і продуктових магазинів.

"Складність в тому, що сніг продовжує йти, і результати прибирання не дуже видно. На цей час по місту працюють майже 1500 комунальників і близько 80 одиниць техніки (це без урахування спецтехніки на магістралях). Тверді побутові відходи вивезені повністю і вчасно. Є деякі складності з-за припаркованих у дворах машини, але ми справляємося ", - зазначив Андрій Руденко.

Нагадаємо, в Харківській області через ожеледицю оголосили жовтий рівень небезпеки. Водіям рекомендували дотримуватися дистанції між автомобілями, паркувати машини так, щоб не заважати снігоприбиральної техніки, їхати на невеликій швидкості та уникати різких маневрів.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові водій автомобіля "ВАЗ-2106" збив двох харків'янок віком 61 рік і 56 років, які переходили дорогу по пішохідному переходу. Попередньо відомо, що водій побачив пішоходів і почав гальмувати, але через ожеледицю автомобіль не зупинився.

Крім того, в Харкові, 12 грудня, зафіксували два ДТП з маршрутними автобусами. Першу подію зафіксували близько 18:20. Патрульні отримали повідомлення про ДТП на Московському проспекті, 299. В районі станції метро "Індустріальна" маршрутний автобус в'їхав у стовп. Другий випадок стався на проспекті Гагаріна, 181 - в районі Одеської. Учасниками ДТП стали автомобіль Daewoo Lanos, автобус "БАЗ", автобус "ЗАЗ" I-VAN і автомобіль Audi.




Алексей

26 грудня 2020, 07:22

Несмотря на гололед, нужно подумать о безопасности автомобиля. Для этого достаточно будет установить маленький gps маяок с реле блокировки двигателя (wust.in.ua). Заглушить авто можно при помощи смс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися