В Харкові привласнили 300 тисяч гривень на ремонт музичної школи

Директору ТОВ, яка привласнила бюджетні гроші, загрожує до 8 років тюрми

В Харкові прокуратура повідомила про підозру директору одного із ТОВ, яке провело ремонт у музичній школі "на папері". Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

За версією слідства, Сектор культури і туризму однієї із районних адміністрацій Харкова уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю. Відповідно до угоди, ТОВ мало розробити проектну документацію реконструкції музичної школи та здійснювати авторський нагляд.

Проте, як з’ясувалося, об’єм реально виконаних робіт не відповідає тому, що заявлений у документах. Тобто директор ТОВ привласнила бюджетні кошти, сплачені в рахунок укладених договорів. До того ж внесла завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо авторського нагляду, вписавши ім’я головного архітектора, який у дійсності цей авторський нагляд не здійснював.

Директору ТОВ інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України (складання особою завідомо неправдивих офіційних документів, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваній.

Якщо вину директора доведуть у суді, їй загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Крім того, директора позбавлять права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині судитимуть селищного голову, якого підозрюють в ремонті дороги "на папері".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися