Постраждалим від пожеж в Дворічанському районі Харківщини нарешті дали гроші

Загальна сума виплат становить близько 2,4 млн грн

Жителі Двурченского району Харківської області, які влітку постраждали від лісових пожеж, нарешті отримали грошові компенсації. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на директора Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Юрія Шпарагу.

Матеріальну допомогу за втрачене майно в результаті лісової пожежі у Дворічанському районі дали 22 людям. Загальна сума виплат становить близько 2,4 млн грн.

"Кошти на рахунку людей надійшли вчора. Йдеться про 22 власників. В цілому це 2,4 мільйона", - зазначив Шпарага.

Він додав, що суми виплат розраховувала місцева комісія з питань матеріальної допомоги. Люди отримали від 10 до 200 тисяч гривень.

"Комісія провела збори, вислухала всіх, хто звернувся, вислухала аргументи. Обрахували суми, виходячи з втрат. Ті, у кого вигорів будинок, отримали по 200 000, ті, у кого сараї, меншу, де втрати незначні - по 10 тисяч", - зазначив директор департаменту.

Нагадаємо, в Харківській області в результаті пожежі на території Дворічанського лісництва вогонь знищив 22 будинки. Рятувальники розповіли, що попри те, що люди з довколишніх до пожежі населених пунктів відмовлялися евакуюватися, довелося відселити 33 людини. Також через отруєння димом в лікарню звернувся один чоловік.

"2 вересня в 12 ч. 54 хв. Поблизу с. Вороб'ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Близько 15 год. Через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків пожежа набула подальшого розповсюдження в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка. в результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 людина ", - сказано у зведенні рятувальників. 

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, у Дворічанському районі Харківської області на сміттєзвалищі лісники виявили осередки підпалу через які стався недавній велика пожежа і згоріло село. Станом на 8 вересня у Дворічанському районі продовжують гасити пожежу близько 10 одиниць пожежної техніки. Про це Суспільному розповів заступник начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Анатолій Торяник.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися