Харківський онкоцентр: аудитори виявили порушення

Аудитори дали підряднику п'ять днів на виправлення помилок

Північно-східний офіс Госаудітслужби знайшов помилки в будівництві Харківського онкоцентру, який замовив будувати Департамент капітального будівництва Харківської ОДА. Про це йдеться в документах, розміщених в системі Prozorro, пише Newsroom.

Як відомо, будувати онкоцентр в Харкові повинна фірма з Львівської області зі статутним фондом в 3000 гривень. У торгах брали участь 3 компанії. Кращу ціну в 738 мільйонів запропонувало приватне підприємство "Ромб". Так, львівська компанія обійшла "Житлобуд-1" і "Стальконструкція". Відповідно до системи Сlarity Рroject, раніше "Ромб" двічі брав участь в тендерах: у 2017 році отримала 199 тисяч гривень на будівництво дороги в селі Львівської області, а роком пізніше - 125 тисяч за оренду техніки.

За матеріалами тендера, Північно-східний офіс Держаудитслужби почав перевірку, яка тривала до 29 грудня. На думку ревізорів, тендерну документацію склали з порушеннями. Крім того, замовник не відхилив пропозицію "РОМБ", хоча повинен був зробити це.

"Порушуючи абзаців другого і третього пункту 1 частини першої статті 31 Закону України" Про державні закупівлі ", Замовник не відхилив пропозицію учасника ТОВ" РОМБ ", визначивши його переможцем процедури закупівлі", - сказано в документі.

Аудитори дали підряднику п'ять днів на виправлення помилок.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, уряд виділить кошти на реалізацію пріоритетних проєктів розвитку в соціальній сфері. 4 листопада, Кабмін затвердив порядок надання субвенції регіонам по фінансовій підтримці важливих інфраструктурних проєктів. Перш за все, медичних і освітніх. "100 млн грн буде виділено обласному бюджету Харківської області на будівництво нового комплексу обласного центру онкології. 300 млн грн на будівництво нового центру перинатології, акушерства і гінекології в місті Ужгороді. 4 млн грн на реконструкцію приміщення для встановлення лінійного прискорювача в Житомирському обласному онкодиспансері. Також на будівництво нових дитячих садків в Черкаській і Київській областях буде виділено майже 90 млн грн ", - зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися