У Харківській області мати школяра заплатить штраф за сина через булінг з його боку

П'ятикласник нецензурно ображав своїх однокласників і бив їх

Мешканка Харківської області буде платити штраф за свого сина-п'ятикласника, якого суд визнав винним у булінгу щодо інших учнів. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Поліційні розповіли, що в листопаді минулого року в поліцію прийшов директор ліцею, який знаходиться в селищі Нова Водолага. Він розповів про цькування однокласників з боку учня 5-го класу. Зі скаргою до ліцею про факт булінг зверталися батьки двох дітей.

Інспектор ювенальної превенції відділення поліції №3 ХРУП№1 Альбіна Федоренко з'ясувала, що хлопчик протягом року систематично принижував і ображав однокласників, лаявся нецензурними словами. Школяр також бив дітей в школі і по дорозі додому. У ліцеї додали, що на уроках учень постійно порушував дисципліну і влаштовував бійки.

"Поліціянти склали відносно 46-річної матері хлопця протокол за ч. 3 ст. 173-4 (булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення ", - пишуть в поліції.

Новомосковський районний суд розглянув справу за фактом булінг в ліцеї та притягнув до адміністративної відповідальності матері хлопця-правопорушника, а також зобов'язав її виплатити штраф.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, харківські копи під час моніторингу соціальних мереж знайшли відео, на якому двоє дівчат 13 і 14 років були в нетверезому стані. Поліцаї Шевченківського відділу поліції ще 3 грудня становили на батьків п'яних підлітків протоколи адміністративних порушень. Інформацію про подію зареєстрували в Інформаційно-телекомунікаційної системи "Інформаційний портал Національної поліції України" (ІТС ІПНП) Шевченківського ОП ГУНП в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися