В Харківській області провели обшуки у братів, які працювали на телефонних шахраїв

Поліція викрила братів, які створювали сервіси для підміни номерів, та, як з’ясувалося, ще й дурили шахраїв

На Харківщині поліція викрила двох рідних братів, які створювали та адміністрували сервіси для підміни телефонних номерів. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, передають "Коментарі. Харків".

За інформацією поліції, 35-річний та 31-річний чоловіки створили понад 15 сервісів для підміни номерів. Цю послугу використовували шахраї. Зокрема, за допомогою сервісу дзвінки від них відображалися на телефонах громадян як реальні номери телефонів банківських та кредитних установ.

Крім того, правоохоронці встановили, що брати не завжди чесно працювали і самі. Вони отримували передоплату за свої послуги, а  саму послугу не надавали. 

Зловмисники користувалися криптовалютою та електронними платіжними системами закордонних країн.

Під час обшуків вдома у чоловіків правоохоронці знайшли та вилучили мобільні телефони, сім-карти закордонних країн,  флеш накопичувач, комп’ютерну техніку та банківські картки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України). У поліції вирішують питання щодо оголошення братам про підозру та перевіряють їх причетність до перехоплення та підміни міжнародного голосового трафіку на національний.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові роботодавцям дзвонять шахраї та від імені ГУ Держпраці пропонують за гроші вирішити питання з перевірками.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися