Пожежа в харківському будинку для літніх людей: місто оплатить лікування і похорони

У Харківській міській раді розповіли про постраждалих

Харківська міська рада виділить гроші на лікування постраждалих і організацію похорону загиблих в пожежі на вул. Нижній Гієвській, 150-б. Про це 21 січня на позачерговому засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив секретар міської ради Ігор Терехов.

Під час пожежі в нелегальному приватному хоспісі загинули 15 осіб і ще п'ять госпіталізували.

Директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат розповів, що в одного 65-річного чоловіка діагностовано 15% опіків середнього ступеня. У ще одного чоловіка 73-х років отруєння чадним газом, і його стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості. Ще троє постраждалих - чоловіки 57-ми та 80-ти років, а також 81-річна жінка в шоковому стані перебувають у відділенні паліативної допомоги 17-ї міської лікарні.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися