Пожежа в харківському будинку для літніх людей: слідство розглядає три версії

Зараз правоохоронці ведуть допит працівників пансіонату, а також проводять обшуки на місці із залученням експертів

Слідство розглядає три основні версії пожежі в харківському будинку для літніх людей. Про це написала генеральний прокурор України Ірина Венедиктова на своїй сторінці в Facebook.

Вона пише, що пожежа могла виникнути в результаті підпалу (занесення стороннього вогню); необережне поводження з вогнем у побуті та електроприладами; замикання електромережі.

"Зараз слідчі дії тривають, допитуються інші працівники пансіонату, де сталася пожежа, а також свідки, проводяться обшуки та огляд місця події з залученням експертів", - заявила генпрокурор.


Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися