На Харківщині людей не пускають до водосховища, а екологам не дають провести перевірку

Підприємці не пускають громадян до водосховища, а на узбережжі влаштували сміттєзвалище

У Харківській області ТОВ "ФІШ-ТОРГ" не дає екологам провести перевірку на  Старогниличанському водосховищі Чугуївського району. Про це повідомили в державній екологічній інспекції.

Відзначається, що державна екологічна інспекція в Харківській області протягом 2020 роки отримувала численні звернення від громадян про діяльність ТОВ "ФІШ-ТОРГ" на  Старогниличанському  водосховищі Чугуївського району Харківської області. За словами громадян, діяльність ТОВ йде в розріз з природоохоронним законодавством та Конституцією України. Люди скаржилися, що посадові особи ТОВ "ФІШ-ТОРГ" обмежили доступ до води, любительського рибальства, а крім цього на узбережжі водосховища утворилися звалища.

В ході здійснення заходів державного екологічного нагляду по перевірці дотримання ТОВ "ФІШ-ТОРГ" природоохоронного законодавства. Інспекція протягом 2020 і початку 2021 року неодноразово виявляла порушення, які мають систематичний характер. За вказані порушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб ТОВ "ФІШ-ТОРГ".

Зараз інспекція Харківської області підготувала та відправила вже в Державну екологічну інспекцію України пропозицію про скасування режиму рибогосподарської експлуатації Старогниличанського водосховища. Попри таку ситуацію посадові особи ТОВ "ФІШ-ТОРГ" не допускають екологів на об'єкт для перевірки.

Нагадаємо, на Харківщині бізнесмени, яких підозрюють в незаконному видобутку глини та піску, не дозволяли екологам провести перевірку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися