У Харківській області екологам не дають перевірити законність видобутку природних ресурсів

Інспекторів не пустили на територію фірми "Прайм Альянс"

На Харківщині бізнесмени, яких підозрюють в незаконному видобутку глини та піску, не дозволили екологам провести перевірку. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції в Харківській області.

Відзначається, що в інспекцію звернулися із заявою, що в Валківському районі ведеться видобуток піску і глини у великих розмірах. Інспектори вирушили за адресою фірми "Прайм Альянс", однак на територію їх не пустили. Інспекція направила листи в поліцію для вжиття відповідних заходів реагування. Правоохоронні органи відкрили кримінальне виробництво за ознаками кримінального злочину у відношенні ТОВ "ПРАЙМ АЛЬЯНС".

"Підприємство здійснює діяльність відповідно до КВЕДу, а саме видобуток піску, гравію, глин та інших корисних копалин, а також займається розробкою кар'єрів. Для перевірки законності користування підприємством надрами держекоінспекторів з 13 по 26 листопада 2020 року намагалися провести позаплановий захід у частині про використання та охорони земель і надр ", - відзначили в повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до ст. 13 Конституції України, земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності українського народу. Від імені українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Раніше "Коментарі" розповіли про "чорного лісоруба", який завдав шкоди Харківської області майже на 400 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися