У Харківській області загорівся будинок через проблеми з опаленням (фото)

Згорів дах господарського приміщення

У Куп'янському районі загорілася будівля на території приватного домоволодіння через неправильне використання печі. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області у себе на сайті.

Рятувальники розповіли, що 24 січня о 9:30 на номер 101 повідомили про пожежу на території приватного будинку по вул. Дмитрівській у Куп'янську Харківської області. Загорівся дах господарської споруди.

На місце пожежі негайно прибуло 1 відділення 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС. Поруч знаходяться інші споруди і житлове приміщення. Була загроза розповсюдження полум'я на них. Вогонь охопив 20 кв.м.

Завдяки оперативним діям рятувальників о 09:43 пожежу локалізували та повністю ліквідували о 10:40. Сусідні будівлі та споруди не загорілися.

Згідно з попередньою інформацією причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Рятувальники опублікували фото з місця події.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися