Харківська поліція викрила п'ятьох іноземців у викраденні людини

Підозрюємо загрожує до п'яти років української в'язниці

У Харкові правоохоронці затримали п'ятьох іноземних громадян за підозрою в кіднепінгу. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Харківській області.

Зловмисники проживають в Україні абсолютно законно, вони піддані Королівства Марокко, чотирьом чоловікам 23, 25 і 26 років, також у злочинній змові брав участь жінка 25 років.

Відомо, що 29 січня 2021 близько 20:30 в Харківський районного управління поліції №1 повідомили на 102, що по вулиці Чернівецькій невідомі примусово посадили в Daewoo Lanos 21-річного громадянина Марокко і поїхали з ним у невідомому напрямку.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з'ясували, що в той день близько 20:00 у квартиру 21-річного студента одного з харківських вишів проникли п'ятеро невідомих і почали бити його за нібито чинний борг. Після зловмисники змусили потерпілого сісти в машину і повезли в ліс, де знову побили його. Далі, чоловіка привезли на квартиру по вулиці Владислава Зубенко. Побиття там тривало. Тільки коли троє зловмисників пішли з квартири, а інші поснули, потерпілому зміг втекти.

Поліціянти знайшли нападників. Ними виявилися 23, 25 і двоє 26-річних чоловіків і 25-річна дівчина. Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові 21 січня близько 15:00 троє невідомих силою затягли в машину чоловіка, який чинив опір. У поліцію звернулися очевидці інциденту. Вони розповіли, що на паркуванні ТРЦ "Французький бульвар" чоловіка, який виходив з Lexus силоміць затягли в Mercedes Vito на литовських номерах і відвезли в невідомому напрямку. За даним фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися