Пожежа в харківському будинку для літніх людей: перший потерпілий отримав допомогу

У Харківській міськраді продовжують наполягати на необхідності приватних будинків для літніх людей

У Харківській мерії почали виділяти кошти на лікування людей, які постраждали під час пожежі в хоспісі Новобаварського району. Про це розповіли в пресслужбі міськради.

Міська влада також повинна виділити гроші на похорон загиблих людей похилого віку. Секретар міськради Ігор Терехов заявив, що на прохання родичів організовують відспівування загиблих. На лікування постраждалих також дадуть грошей. Чоловікові, у якого незначні опіки вже виплатили матеріальну допомогу в 10 тисяч гривень.

Під час засідання Урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі підіймали питання подальшої роботи будинків для людей похилого віку. Харківська міськрада продовжує наполягати на тому, що такі установи повинні бути як державними і комунальними, так і приватними.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.





Наталья

3 лютого 2021, 14:59

Разве Новобаварский р-н?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися