У Харкові заарештовано рецидивіст за зґвалтування дівчини з обтяжуючими обставинами (фото)

Чоловікові загрожує до 7 років в'язниці за двома статтями

В кінці 2020 року 32-річний зловмисник під Харківським вагонобудівним заводом вночі напав на харків'янку, побив, і під загрозою пістолета зґвалтував її. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Інформація про дану подію з'явилася в Холодногірському відділі поліції 13 листопада 2020 на 12 ночі. 48-річна заявниця розповіла правоохоронцям, що жертвою ґвалтівника стала її 22-річна дочка, яка пізно ввечері йшла додому. У будинку на вулиці Панасівській до неї підійшов чоловік, несподівано вдарив кілька разів по голові та потягнув до паркану вагонобудівного заводу. Там він погрожував пістолетом, роздягнув дівчину і зґвалтував. При цьому він постійно бив її пістолетом, особою об стіну і знущався.

Щоб потерпіла нікому не подзвонила, насильник погрожував її застрелити й забрав телефон. Коли від нового удару по голові дівчина втратила свідомість, зловмисник втік з місця злочину.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) і ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

За словами заступника начальника відділу кримінальної поліції відділу поліції № 2 ХРУП № 3 майора поліції Романа Вітру, протягом декількох місяців правоохоронці вели ретельну роботу по встановленню особистості людини, яка скоїла тяжкий злочин. Поліційні вивчали записи з камер відеоспостереження, які є в районі нападу, встановили прикмети зловмисника і маршрут його переміщення. Також оперативники відпрацювали раніше судимих осіб, які сиділи за аналогічні злочини.

На початку лютого 2021 співробітники Управління карного розшуку обласного главку поліції отримали оперативну інформацію про те, що до скоєння злочину може бути причетний 32-річний харків'янин, у якого раніше були проблеми з законом. Оперативники разом зі співробітниками відділу поліції №2 Харківського райуправління №3, полку поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 Харківської області приїхали за місцем проживання зловмисника.

"Під тиском неспростовних доказів чоловік зізнався у скоєнні зґвалтування. Під час обшуку у нього був виявлено та вилучено пістолет "Флобер", а також одяг, в якій зловмисник був під час вчинення нападів", - розповіли в поліції.

Зараз чоловіка затримали. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину та обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Згідно з санкцією статті зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі. В цей час затриманий відпрацьовується на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Харківської та інших областей України.

Ведеться досудове розслідування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, слідчі Харківської області відправили до суду обвинувальний акт відносно чоловіка за зґвалтування і тортури жінки. За скоєне 32-річному жителю Богодухівського району загрожує до 5 років ув'язнення. У поліції нагадали, що в червні цього року місцевий житель повідомив в поліцію про те, що в Богодухові невідомий чоловік зґвалтував жінку. Поліціянти встановили, що 27-річна жінка вночі йшла додому від подруги. В цей час на неї несподівано напав невідомий, побив і зґвалтував її.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися