У Харкові сталась нова пожежа в старому будинку (фото)

У Новобаварському районі загорілась чергова будівля

У Новобаварському районі Харкова загорівся старий будинок. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області.

Рятувальники розповіли, що їм повідомили про загоряння 3 лютого о 11:52. Горіла квартира на першому поверсі на Полтавському шляху, 87.

Пожежні підрозділи 3-й і 6-й Державних пожежно-рятувальних частин ДПРЧ в складі 4-х відділень приїхали на місце пожежі через кілька хвилин. До моменту приїзду рятувальників у квартирі вогонь охопив домашні речі на площі 40 кв.м. Будинок старої забудови та у нього дерев'яні елементи опорних конструкцій, порожнечі, тому була велика загроза швидкого поширення вогню на всю його площу. Для боротьби з вогнем рятувальники використовували 3 пожежних стовбури та вже о 12:14 хв. Локалізували вогонь в межах однієї квартири. О 12:41 хв пожежа повністю погасили.

Можливою причиною виникнення пожежі могло стати необережне поводження з вогнем.

Збиток з'ясовується. Рятувальники опублікували фото з місця події.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися