У Харкові затримали ОЗГ, яка підробляла медичні довідки (фото)

Підроблені документи використовувалися для підтвердження придатності до керування транспортним засобом

У Харкові детективи викрили організоване злочинне угруповання, яка видавала людям фальшиві довідки для отримання прав. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що за гроші зловмисники оформляли підроблені довідки про придатність осіб до керування транспортним засобом без проходження медичного огляду.

Поліційні з'ясували, що організатор групи - 69-річна жінка, користувалася своїми корупційними зв'язками в установах охорони здоров'я. Таким чином вона отримувала персональні дані медичних працівників: прізвища, імені та по батькові лікарів, молодшого медичного персоналу, дані про закінчення ними навчальних закладів, серії та номера дипломів.

Дані відомості вона вносила в службову документацію, подалася на отримання ліцензії для заняття лікарською практикою. Потім, щоб уникнути підозр з боку громадян щодо невірогідності довідок, члени злочинної групи виготовили кілька підроблених кліше, якими запевняли медичні довідки.

"Правопорушники налагодили широку мережу збуту підроблених довідок в медичних установах, автошколах, а також автопарках міста. Діяли зухвало, особливо не приховуючи факт торгівлі бланками медичних документів ", - розповіли в поліції.

Згідно з попередньою оцінкою правоохоронців, група зробила кілька сотень підроблених довідок.

Поліцаї 3 лютого провели ряд одночасних обшуків за місцем роботи та в приміщеннях фігурантів. У підсумку вони конфіскували готові до видачі медичні довідки, незаповнені бланки, печатки та штампи медичних установ, записи "чорної бухгалтерії", а також нажиті злочинним шляхом кошти в сумі 140 тис. 700 гривень, 26 тис. 911 доларів США та 9 тис. 640 євро.

Трьом членам групи повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 статті 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Зараз проводяться заходи щодо встановлення всіх епізодів і учасників діяльності злочинної групи. Згідно з санкцією статті зловмисникам загрожує до 7 років тюремного ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Йде досудове розслідування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, чоловік купував втрачені або вкрадені паспорти та переклеював в них фото. Обвинувачений - експедитор в приватній юридичній компанії. За даними суду, з літа 2018 року по літо 2020 осіб замовляв в Telegram каналах втрачені або вкрадені паспорти громадян України певної вікової категорії, отримував їх поштою, після чого переклеював в документах фото. Таким чином, на замовлення клієнтів чоловік підробив кілька паспортів. Під час обшуку в кімнаті, в якій проживає обвинувачений, документи вилучили. На суді чоловік заявив, що спробував підробляти паспорта, щоб в майбутньому побудувати на цьому бізнес.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися