Харківський зоопарк заплатить 2,3 мільйона гривень за проект океанаріуму

Океанаріум площею майже 5000 квадратних метрів побудують в зоні "Водний світ"

У Харкові зоопарк виділить 2 360 000 гривень на розробку нового океанаріуму з благоустроєм прилеглої території в зоні "Водний світ". Про це свідчить тендер, опублікований на сайті публічних закупівель ProZorro.

Відзначається, що керівництво зоопарку просить підрядників розробити план дотримуючись вимог законодавства з природного освітлення, пожежної безпеки і санітарно-гігієнічним умовам. Крім того, їм потрібно врахувати доступ до океанаріуму для маломобільних людей.

Згідно документації, в зоопарку загальною площею 4930 квадратних метрів хочуть в підсумку отримати проект з графічною складовою (плани, фасади, види, розрізи, схеми, конструкції) і текстово. (відомості, специфікація і загальні дані).

Розробникам потрібно розрахувати характеристики будівлі, в якій повинні розташуватися 61 співробітник і 278 відвідувачів на годину. В океанаріумі розмістять технологічне обладнання, кормокухні, інженерні системи, адміністративно-побутові приміщення.

Зали для відвідувачів, у тому числі місця продажу сувенірів, санвузли, холи і гардероб розмістять на площі не менше 1370 квадратних метрів. Експозиційні об'єкти — акваріуми з загальним дзеркалом води займуть всього 390 квадратних метрів.

Також в плані потрібно врахувати установку системи технологічної водопідготовки і подачі підготовленої води — морської, прісної і деіонізованої в систему технологічної каналізації.

Всі ці системи розташують у технічних приміщеннях. Там же встановлять циркуляційні насоси, фільтри для очищення та знезараження води, систему терморегуляції, холодильні установки та заглибні електронагрівачі.

Всі зовнішні стіни в океанаріумі будуть бетонними і облицьовані керамічною плиткою або вологостійкими покриттями.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харкові знову перейменували проспект Григоренка в проспект Жукова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися