Під екодепартаментом ХОДА проходить пікет жителів Харківської області

Людей не влаштовує видобуток піску, яка руйнує природний баланс місцевості

Жителі Ольхівської громади, які виступають проти видобутку піску в кар'єрах в їх селах, протестують біля обласного департаменту екології та природних ресурсів. Про це повідомляє Суспільне.

Відомство знаходиться в будівлі Держпрома на площі Свободи. До нього підійшли близько 20 осіб. В руках у людей плакати "Ольховська ОТГ - НЕ промзона", "Ні - пісковозам", "Ні - руйнуванню доріг", "Збережемо лаврову балку", "Збережемо довкілля", "Земля є правом власності українського народу".

Учасники мітингу написали звернення в обласний департамент екології та природних ресурсів. Вони просять чиновників оцінити впливу кар'єру, власники якого - корпорація "Криниця" - зараз отримує документи, щоб розпочати роботу.

"Корпорація "Криниця", щоб працювала, повинна мати два основних документи. По-перше, спецдозвіл, який видає Держгеонадра, умовно кажучи, технічний паспорт кар'єра. Й екологічний паспорт кар'єра — це висновки звіту з оцінки впливу на довкілля. І ось для отримання висновків цього звіту якраз законом передбачена участь громадськості. І сьогодні громадськість в цьому процесі, так би мовити, бере участь", - розповів співорганізатор протесту Михайло Зубков, пише Суспільне.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, під Харковом в селі Вільхівка в будинок одного з місцевих активістів кинули гранату. За даними ресурсу, в цьому селищі жителі активно борються з власниками піщаного кар'єру. Їх самоскиди руйнують їм дороги та погіршують екологію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися