На Харківщині поліцейські заради розваги побили та принизили фермерів

Поліціянтам, які побили фермерів, загрожує в'язниця

У Харківській області будуть судити поліціянтів, які побили та принизили фермерів. Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цимбалістенко.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 9 вересня 2020 року, троє співробітників патрульної поліції Харківської області оглядали Сахновщинський район на "Шкоді-октавія". Під час патрулювання вони виявили в полі поблизу с. Дар-Надежда комбайн, трактор з причепом й чоловіків, які займалися ремонтом комбайну. Співробітники поліції висунули чоловікам необґрунтовану вимогу, що вони зобов'язані надати документи, які підтверджують право власності на земельну ділянку та транспортні засоби.

Чоловіки сказали, що документи знаходяться вдома і попросили батька привезти їх їм. Після цього вони продовжили виконувати ремонтні роботи на комбайні, а співробітники поліції без будь-яких на те підстав почали бити чоловіків. Зрештою силовики без причини наділи на фермерів наручники.

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові 21 січня близько 15:00 троє невідомих силою затягли в машину чоловіка, який чинив опір. У поліцію звернулися очевидці інциденту. Вони розповіли, що на стоянці ТРЦ "Французький бульвар" чоловіка, який виходив з Lexus силоміць затягли в Mercedes Vito на литовських номерах і відвезли в невідомому напрямку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися