Пожежа в харківському будинку для літніх людей: суд продовжив арешт керівника і адміністратора

Прокурор виступив проти задоволення клопотань обох підозрюваних

Харківський апеляційний суд не став скасовувати арешт для керівника згорілого будинку для літніх людей "Золотий час" Ольги Кравченко та адміністратора закладу Ігоря Мирончука. Про це повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні суд розглянув апеляційні скарги двох підозрюваних і залишив під вартою", - розповів представник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Захист Ольги Кравченко апелювала до того, що у підозрюваної є неповнолітня дитина і хворий батько.

Захист іншого підозрюваного, Ігоря Мирончука, заявила, що він - колишній наркоман, батько малолітньої дитини, а також, що не керував будинком пристарілих і не має відношення до пожежної безпеки.

Прокурор виступив проти задоволення обох клопотань.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися