Під Харковом згорів приватний будинок. Є жертви (фото)

Причина виникнення пожежі та збитки з'ясовуються

У Балаклії Харківської області згорів будинок і під час пожежі загинув його власник. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області.

14 грудня о 6:42 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу, яка сталася в приватному будинку по вулиці Воровського. На місце події приїжджали три відділення 42-ї пожежно-рятувальної частини ДСНС на автоцистернах. На момент приїзду рятувальників вогонь охопив дах будинку та речі домашнього вжитку на площі 80 кв.м. При обстеженні будинку в одній з кімнат рятувальники знайшли тіло власника будинку, 1940 року народження. О 7:25 пожежу локалізували, о 09:15 повністю загасили.

Причина виникнення пожежі та збитки з'ясовуються. Рятувальники опублікували фото з місця подій.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися