Харківська поліція розповіла про випадки викрадення транспорту і покарання за це (фото)

Порушникам загрожує до восьми років в'язниці

Двоє жителів Харківської області отримали підозри в незаконному заволодінні транспортними засобами. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Злочини зареєстровані в Харківському і Чугуївському районах.

У першому випадку, в кінці січня 45-річний житель Мерефи розповів, що невідомий вкрав його мотоцикл, який стояв у дворі.

Під час розшуку оперативники відділу поліції № 3 Харківського райуправління поліції № 1 виявили особу, яка могла вчинити злочин. Ним виявився безробітний 31-річний місцевий житель. Поліційні встановили, що чоловік проліз на територію двору, викотив мотоцикл і поїхав в невідомому напрямку.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років тюремного ув'язнення. Поліціянти повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину.

А в Чугуївське районне управління прийшов 55-річний житель села Миколаївка і зазначив, що не виявив свій автомобіль "ВАЗ", який раніше поставив у себе на подвір'ї.

На виклик прибули група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. В результаті вони встановили, що в той день у заявника був в гостях його 40-річний товариш. Під час застілля знайомий вкрав ключі від машини та зник на ній. У селі Іванівка п'яний зловмисник потрапив в ДТП - він не впорався з керуванням і вилетів в кювет. Слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Правопорушник може отримати від 3 до 5 років в'язниці. Зараз розв'язують питання про обрання йому запобіжного заходу.

Йде досудове розслідування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, під Харковом, в Пісочині, невідомі підпалили автомобіль Hyundai Tucson. За попередньою інформацією, 7 лютого близько 4:00 зловмисник підпалив машину, яка стояла у дворі будинку по вулиці Кушнарьова. Вогонь також пошкодив два авто Buick Encore і MG 550, які стояли поруч. За адресою прибула слідчо-оперативна група відділення №2 відділу №2 Харківського районного управління поліції №1 і співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися