Гільзи, газові балончики та розстріляне авто: нові деталі стрілянини у Харкові

Невідомі без будь-яких заперечень фармацевтів придбали в аптеці препарати, які є подібними до наркотичних, після чого почалася бійка

Національна поліція Харківської області встановлює обставини подій, які трапилися вчора пізно ввечері біля однієї з аптек, яка входить до всеукраїнської мережі та підозрюється у продажу медичних наркотичних засобів без рецепту. Про нові деталі розповіли у пресслужбі Нацполіції.

За даними силовиків, група громадян 21 лютого прийшла до аптеки на Олександрівському проспекті, де придбали дві пластини лікарського засобу "Кодетерп", не показавши рецепт від лікаря. Після того, як провізори без заперечень продали препарат, молодики почали знімати їх на мобільний телефон, нецензурно ображати  та влаштовувати скандал у приміщенні аптеки, повністю заблокувавши її роботу.

Невдовзі до тої ж аптеки прийшли ще близько 30 невідомих та спробували силоміць випроторити з приміщення "активістів", почалася бійка, невстановлена особа зробила декілька пострілів, кілька з них поцілили в одну з автівок, яка знаходилася поблизу.

На місце через деякий проміжок часу прибули 10 автомобілів поліції, їм вдалося затримати приблизно половину учасників інциденту віком від 25 до 40 років.

Серед речових доказів полісмени зафіксували гільзи, плакати з погрозами та газові балончики.

Слідчі дії тривають, відкрито кримінальне провадження за статтями "хуліганство із використання вогнепальної зброї" та "придбання і зберігання сильнодіючих речовин".

Для довідки: Кодетерп - засіб від кашлю, який сприяє виведенню слизу з дихальних шляхів та послаблює кашльовий рефлекс, має анальгетичну дію і за можливістю пригнічувати дихання подібний до морфіну.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що причинами збройного заворушення під аптекою називали розповсюдження нею наркотичних засобів, а також поділ фармацевтичного ринку між власниками аптек.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися