У Харківській міськраді "декомунізували" орден Леніна, але згодом повернули назад: деталі

Активісти вважають портрет Леніна неприпустимим у холі міської ради, на місце прибула поліція

У будівлі Харківської міської ради збили на підлогу орден Леніна. Про це повідомив керівник громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков, очевидно, він його й демонтував за участі представника "Демсокири" Микити Соловйова.

На місці знаходиться поліція, сам орден лежить на підлозі в холі будівлі, повідомляє Поздняков.

"Щойно було демонтовано орден Леніна. Це не порушення, це ви так вважаєте. Вже підійшли працівники поліції, які вважають, що це порушення закону у 2021 році", - розповів Поздняков.

За його словами, поліція наразі приймає рішення, щодо того, як кваліфікувати інцидент і яких заходів слід вжити.

Сам Поздняков та Соловйов написали поліції пояснення щодо інциденту.

picture

Через деякий час працівники міськради принесли драбину та повернули барельєф із Леніним назад на стіну.

picture

Під ним знаходиться мармурова дошка із витягом з Указу президії Верховної Ради СРСР про нагородження міста Харкова орденом Леніна.

"За великі успіхи та досягнення трудящими міста у господарському та культурному будівництві, у виконанні завдань щорічного планового розвитку промислового виробництва і особливих галузей машинобудування", - йдеться у написі.

Кілька днів тому Поздняков вже обіцяв зняти власноруч зі стіни орден, він мав намір передати його до музею. Також активіст закликав депутатів міськради долучитися до його акції з "декомунізації" стіни у холі міськради.

Нагадаємо, Харківська міськрада на третій сесії проголосувала за повернення проспекту Григоренка старої назви - Проспект Маршала Жукова. "Коментарі" повідомляли, що це рішення підтримали 57 депутатів.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися