Під Харковом шахрай розвів 59-річну жінку на 200 тисяч

У Харківській області людей попередили про шахраїв

Мешканка Вовчанську повідомила в поліцію про шахрая, який представився поліціянтом та змусив її віддати 200 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Відзначається, що 59-річній жінці на домашній телефон подзвонив чоловік. Він представився працівником поліції та повідомив, що її сина затримали з наркотиками. Зловмисник запропонував жінці заплатити йому 200 тисяч гривень, щоб її сина відпустили. Це жінка і зробила.

"Отримавши такий дзвінок, перш за все, не панікуйте та не поспішайте виконувати умови аферистів. Попросіть людину, яка представилася працівником поліції, назвати прізвище, ім'я, по батькові та дату народження затриманого родича. Практично в ста відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють. Також уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич. Спробуйте якнайшвидше передзвонити тому, хто "потребує негайної допомоги" або людям, які можуть в цей момент бути поруч та підтвердити або спростувати те, що трапилося. І обов’язково поінформуйте про подію поліцію за номером "102"", - попередили правоохоронці.

Нагадаємо, в жовтні 24-річний житель Харківської області прийшов додому без зарплати, продуктів та мобільного. Дружині він розповів, що йшов по лісосмузі, там на нього напали невідомі та вкрали його куплені в магазині продукти, телефон та 8 тис. грн. Поліціянти з'ясували, що чоловік витратив усі гроші на себе, а сім'ї боявся або соромився зізнатися, тому і придумав історію про розбійний напад.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися