В Харківській області офіційний виробник алкоголю користувався підробленими акцизами

Правоохоронці вилучили майже 69 тисяч літрів необлікованого алкоголю

На Харківщині правоохоронці викрили тіньову схему виробництва та реалізації алкогольної продукції, яку налагодив офіційний виробник спиртного. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають "Коментарі. Харків".

Промислові потужності підприємства дозволяли щодобово виготовляти до восьми тисяч пляшок, проте більша частина алкоголю не відображалася в офіційній звітності.

picture

За даними слідства, виробник, щоб не сплачувати обов’язкові платежі до бюджету у вигляді акцизного податку, виготовляв та відпускав продукцію, яка не відображалась у бухгалтерській та податковій звітностях підприємства. На пляшки із спиртним клеїли підроблені марки акцизного податку. Крім того, алкоголь розливали у тару типу "bag-in-box". Цех працював підпільно.

picture

Від правоохоронців не обліковане спиртне ховали у вантажівках поблизу офіційних складів. У транспортних засобах виявили 30 тисяч пляшок горілки з підробленими марками акцизного податку України та майже 9 тонн алкоголю у тарі "bag-in-box".

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в  Харкові виявили підпільний горілчаний цех. У його кришуванні підозрюють правоохоронців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися