Дощ з мокрим снігом: яку погоду очікувати харків'янам 28 лютого

Синоптики прогнозують "плюсову" температуру

Завтра, 28 лютого, у Харкові та області очікується хмарна погода з проясненнями, вночі значний дощ і мокрий сніг, вдень невеликий дощ з мокрим снігом. Про це передає Харківський Гідрометцентр.

Вітер буде південний з переходом на північно - західний, 7 - 12 м / с, вранці та вдень пориви 15 - 20 м / с. Температура вночі 1 - 6 ° тепла, вдень 3 - 8 ° тепла. По місту: температура повітря вночі 2 - 4 ° тепла, вдень 5 - 7 ° тепла.

За даними порталу "Синоптик", у п'ятницю, 28 лютого, у Харкові весь час стоятиме хмарна погода, вдень хмари ненадовго розсіються, щоб ввечері знову з'явитися. Вранці продовжиться нічний дощ, але ближче до полудня він повинен закінчитися.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять апостола Онисима. Якщо у цей день добре танув сніг, то сінокіс обіцяв бути хорошим. У давнину говорили, що 28 лютого зима з весною починають боротьбу: "Кому йти вперед, а кому назад повернути". Ще говорили: "Як у лютому аукнеться, так восени відгукнеться" — по погоді цього дня могли судити про погоду наступної осені.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що на вихідних у Харкові святкуватимуть Масляну.



Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися