Попри сніг та негоду на Харківщині масово виникають масштабні пожежі

Рятувальники стверджують, що найчастіше причинами пожеж стає необачність місцевих мешканців

Під Харковом цілу добу спалахують пожежі - в основному на диких ділянках. Про це повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій Харківщини.

Так, 22 березня у екстрену службу повідомили про пожежу на відкритій території у селищі Південне. Коли рятувальники прибули на місце події, було виявлено, що на ділянці палає суха трава та очерет, загальною площею близько 600 квадратних метрів. Протягом двох годин пожежники намагалися локалізувати загоряння, ще півгодини вони витратили на ліквідацію полум'я.

Ще одна пожежа спалахнула ввечері того ж дня неподалік селища Пересічне у Дергачівському районі. Там також горіла суха трава на ще більшій площі - приблизно 900 квадратних метрів. Бійці ДСНС змогли побороти вогонь протягом години.

Чи були понесені збитки та які причини спричинили ці пожежі, встановлює слідство.

Також ввечері горіла територія приватного будинку у селищі Слатіно Дергачівського району на вулиці Дарвіна, 24. Там спалахнув гараж та автівка ВАЗ-21099. Загальна площа загоряння склала 20 квадратних метрів. Після локалізації полум'я пожежники ще дві години намагалися побороти пожежу. Під час інциденту постраждалих не було.

23 березня рано-вранці почалася пожежа у Харкові. Там загорілася територія садового товариства на вулиці Новочухинівській, 1. Коли бійці прибули на місце у дачному будинку горіли домашні речі. Загальна площа загоряння склала 20 квадратних метрів. На гасіння пожежі працівники ДСНС витратили півтори години. Що стало причиною загоряння - невідомо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у пожежі в Лозовій загинув трирічний хлопчик. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем.



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися