Під Харковом камінь "дружби росіян та українців" не протримався і дня (ФОТО)

Представники фракції ОПЗЖ відновили пам'ятник дружби двох слов'янських народів Україна та Росія -

У селі Руська Лозова Дергачівського району представники фракції ОПЗЖ встановили пам'ятник "дружби українського та російського народів". Однак його вже знищили. Про це повідомив голова фракції "Опозиційна платформа - За життя" в Харківській міськраді Андрій Лесик на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні в Харкові був відновлений пам'ятний знак дружби українського і російського народів. Він був встановлений в пам'ять про Переяславську Раду 1654 року, але був зруйнований вандалами. Відновлення пам'ятника - це наша принципова позиція. Ми стояли та завжди будемо стояти за дружбу двох братніх народів ", - написав Лесик до руйнування пам'ятника. А після виклав новий пост де заявив, що людство сьогодні знову повертається до варварства і дикості.

За даними "Суспільне Харків", камінь розбили представники громадської організації "Фрайкора". Це підтвердив їх лідер Георгій Тарасенко. Пам'ятник простояв лише кілька годин. Також в обласному представництві Українського інституту національної пам'яті кажуть, що такі дії ОПЗЖ суперечать "здоровому глузду", оскільки РФ вже визнали країною-агресором щодо України. СБУ попросили відреагувати на дії депутата Лесика.

Нагадаємо, в соцмережах користувачі масово розповідають про те, як на території Харкова та області радіостанції з Росії "ловлять" краще, ніж українські. А в деяких північних районах Харківщини українського радіосигналу немає взагалі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися