Російське радіо на Харківщині ловить краще за українське: як заборонити радіохвилям перетинати кордон

У прикордонних населених пунктах немає сигналу українського радіо та телебачення, але російський сигнал працює стабільно

У соцмережах користувачі масово розповідають про те, як на території Харкова та області радіостанції з Росії "ловлять" краще, ніж українські. А у деяких північних районах Харківщини українського радіосигналу немає взагалі.

Так, у Вовчанській ОТГ працює близько 10 радіостанцій з Росії і лише один місцевий радіомовник, який транслює інформаційно-музичне радіо "Промінь", а власного мовлення має 15 хвилин на добу.

У лютому Вовчанська громада зверталася до обласної адміністрації з приводу питання інформаційної безпеки території, а харківські депутати з ЄС ініціювали встановлення телекомунікаційних веж в ОТГ.

Місцеві жителі повідомляють, що ближче до російсько-українського кордону українське радіо та телебачення не транслюється зовсім.
"Погано те, що північніше Українки наше радіо та ТВ не ловиться взагалі. Старий Салтів, Вовчанськ і так далі - вони всі дивляться лише Рашку", - пише користувач.

"Нехай в Слатіно з'їздять, чи Козачу Лопань - там взагалі лише російське і приймає", - розповідають у соцмережах.

Харків'яни повідомляють, що у багатьох районах міста також дуже добре працюють російські радіостанції, зокрема, прикордонні. Особливо добре сигнал приймають приймачі у автівках.

Один з користувачів навіть записав ефір Білгородського радіо, яке він слухав на Північній Салтівці на частоті FM 107,20.

Харків'яни кажуть, що послухати Білгородське радіо можна майже в усіх районах міста північніше центру.

"Завжди приймалося не лише радіо, але й ТБ. При чому не обов'язково задля цього жити на П'ятихатках чи Північній Салтівці. На нових будинках вилазиш на дах, ставиш високо антену, йдеш додому, скануєш потрібні канали і маєш російську пропаганду", - дають інструкції харків'яни.

Думки місцевих розділяються: хтось вважає, що нічого страшного у такій ситуації немає, адже за бажання будь-хто може послухати російське радіо і через інтернет і для цього необов'язково мати FM-приймач. Хтось обурюється та вважає, що необхідно на кордоні поставити "глушилки", аби радіосигнал не проходив. Інші не погоджуються та вважають, що в Україні вже і так занадто багато цензури, аби ще ставили глушилки для FM-радіо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Google Maps опублікували чоловіка, який на Сортувальній справляв потребу в кущах.



Александр

30 березня 2021, 13:31

Да,действительно больше делать нечего,т.к экономика на нуле и безработица..Все это преподносится от имени обеспокоиных граждан..Скоро жрать нечего будет,а Вы все играетесь в патриотов,и боритесь с "врагами"..

Лось

26 березня 2021, 03:16

Воистину долбоебам делать не хуй . Других же проблем у нас нет. И если честно, лучше уж росрадио слушать , чем то пропагандисткское и розжигающее дерьмо что у нас вещают.

Кряк

25 березня 2021, 13:06

Канали бесплатные как их не смотреть а за наши надо платить здається зрадою попахує або знищенням

Саня

25 березня 2021, 00:00

СПС за подсказку, не знал, буду слушать.

виталий

24 березня 2021, 20:31

вы долбоёбы с большой буквы бендеры ебаные

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися