Через Харківську область в Україну намагалися нелегально ввезти автозапчастини

На Гоптівці водію порадили ретельніше вивчати Митний Кодекс

На Гоптівці в Харківській області водій намагався перевезти через кордон 35 кілограмів не задекларованих запчастин для автомобілів. Про це повідомляє Слобожанська митниця Держмитслужби в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Чоловік хотів в’їхати в Україну через так званий "зелений коридор", проте митники перевели авто на смугу руху з "червоним коридором" для проведення більш детального митного огляду.

Перед початком огляду, водій повідомив, що не переміщує через кордон заборонені, або обмежені до переміщення, або такі, що підлягають оподаткуванню речі. Однак в салоні його автомобіля та у багажному відділенні знаходились запчастини до легкових автомобілів різних найменувань та маркувань загальною вагою 35 кілограмів.

В особистому письмовому поясненні водій не заперечував, що хотів ввезти в Україну автозапчастини, проте вказав, що не знав про необхідність декларування зазначених товарів.

На митниці порадили водію ретельніше вивчати Митний Кодекс України та повідомили, що його дії кваліфікуються за ч. 1 ст. 472 цього Кодексу.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині перекрили канал контрабанди коньяку з Росії. Контрабандний алкоголь знайшли в автомобілі, який їхав з Росії через митний пост "Плетнівка" у Вовчанському районі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися