На Харківщині державний завод підпільно виготовляв спирт: Заробили мільйони

Силовики вилучили на заводі етилового спирту більш ніж на 4 мільйони

У Харківській області на заводі "Укрспирту" незаконно виготовляли та продавали етиловий спирт, що є незаконним по ч. 2 ст. 204 КК України. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, завод належить державному підприємству "Укрспирт". Цікаво, що згідно з деклараціями він взагалі не працює. Але, попри це, там незаконно та без офіційного обліку виготовляли спирт. Під час проведення санкціонованого обшуку приміщень заводу силовики вилучили 110 тис. літрів етилового спирту на 4,5 млн грн. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України.

Відзначимо, що незаконне виготовлення етилового спирту, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, палива або інших підакцизних товарів за ч. 2 ст. 204 КК України карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину та не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі" розповіли про "Куп'янське лісове господарство", яке не пускало до себе інспекторів. Державна екологічна інспекція Харківської області під час позапланової перевірки виявила порушень на кілька мільйонів.




Зельцер Голобородькин

17 квітня 2021, 12:05

Караванский спиртзавод в г.Люботин. Откупятся и продолжат гнать дальше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися