У Харкові трамвай на великій швидкості злетів з рейок і ледь не врізався в авто, пролетівши два перехрестя

Трамвай розвернуло на 100 градусів та вигнуло всі колеса, рух одразу на двох перехрестях заблокований

У Харкові о 8.15 ранку на вулиці Морозова трамвай спускався з гори на великій швидкості. Доїхавши до першого перетину з подвійного перехрестя, він зійшов з рейок і почав стрімко повертати вліво вже по асфальту. Відео події надіслав очевидець у харківський телеграм-канал "Типичное ХТЗ".

Через високу швидкість та інерцію трамвай розвернуло більше ніж на 90 градусів. Під час сходження з рейок задню частину трамваю занесло так сильно, що деякий час він просто летів вниз боком, загрожуючи врізатися в автівку, яка зупинилася перед перехрестям. На відео видно, що зіткнення було б неминучим, але водій машини - автор  відео - зреагував миттєво, розвернувся через трамвайні колії, і в останній момент уникнув удару.

Трамвай порвав дроти в обидві сторони своїм струмоприймачем та повністю заблокував два перехрестя. У трамвая повивертало усі колеса та сильно схилило на один бік. Всередині було лише кілька пасажирів, тому вдалося уникнути травм через стрімке прискорення та різку зупинку транспорту.

Пізніше на місце викликали тягач з краном, аби розвернути трамвай та повернути його на колії. Чи зможе він рухатися самостійно, чи потребуватиме евакуації з ремонтом - невідомо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про обставини страшного ДТП, яке трапилося 19 квітня на вулиці Шевченка, там  ланос боком зачепив газель яка рухалася у супутньому напрямку, перевернувся  і ще близько 100 метрів летів на величезній швидкості, обертаючись довкола себе. Водій автівки загинув на місці, пасажира з чисельними травмами забрала швидка допомога.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися