Спалені машини та погрози: в редакції "Время Добкина" звинувачують тимчасову міську владу

На волонтерів видання нападають вже не вперше, кожного разу - методи тиску різні

Вночі 20 квітня у Харкові трапилися підпали двох автівок, які належать працівникам видання "Время Добкина". Редакція розіслала інформаційні листи своїм колегам, в яких називає ці злочини залякуванням, погрозами та перешкоджанню виконанню своїх прямих обов'язків, передає RegioNews.

Окрім того, що зловмисники спалили автівки, біля одного з будинків вони ще й залишили похоронні вінки та зробили напис на стіні з прямими погрозами власнику машини.

Обидва власники автівок є працівниками редакції, обов'язки яких полягають у дистрибуції та вирішенні адміністративних питань.

"Підпали машин" пов'язані з систематичними провокаціями на адресу видання з боку політичних опонентів. Зловмисники неодноразово нападали на волонтерів видання, використовуючи при цьому різні методи тиску: обливали зеленкою, різали та рвали одяг, погрожували зброєю, застосовували фізичну силу", - йдеться у заяві видання.

За даними працівників, облиття зеленкою і досі розслідується. У поліції йому присудили статтю "Хуліганство".

За словами редакції "Время Добкіна", дії провокаторів є нахабством та цинізмом, адже вони навіть не приховують того, що працюють на нинішню тимчасову міську владу.

"Ми вимагаємо належної уваги з боку правоохоронців - об'єктивного розслідування загроз і підпалів", - наголошують у редакції.

За словами журналістів друкованого видання, такі дії можуть наочно свідчити про те, що влада не нехтує будь-якими засобами, аби уникнути неминучої поразки на виборах міського голови, які заплановані на 31 жовтня цього року.

Підпал автівок трапився вночі близько 3:30 у Київському районі на вулиці Борткевича, 1 та Дача, 55. Згоріли дві іномарки: Subaru та Toyota Corolla. Обидві машини зайнялися з проміжком у 7 хвилин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на початку квітня у місті почали роздавати видання "Время Добкина", під час розповсюдження першого випуску на волонтерів напали невідомі та облили зеленкою.



Татьяна

25 квітня 2021, 22:52

Я не робот

Удачи!

20 квітня 2021, 16:31

Допе лучше ходить в люди и беседовать с ними вживую, общественный транспорт для этого подходит идеально. Ну и видеооператора какого-нибудь с собой возить, чтобы видеоотчёты выкладывать в интернете. Там будет всё: и состояние дорог, и чаяния населения, и отношение простого народа к действующей временной местной власти - с замечаниями и пожеланиями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися