На Харківщині 249 прокурорів пройдуть переатестацію

Правоохоронцям належить здати тести

У Харківській області прокурорам належить скласти тести, а також пройти спецперевірку на відповідність доходів по декларації та сімейних витрат. У відділі комунікацій Харківської обласної прокуратури розповіли, що бажання пройти атестацію і приєднатися до нової прокуратури виявили 249 обвинувачів з Харківської області.

"Атестація прокурорів регіональних прокуратур — наступний етап реформи, яка почалася в минулому році і передбачає атестацію всіх прокурорів України, створення Офісу Генерального прокурора і відбір нових працівників", — розповіли у відомстві.

Атестація прокурорів складатиметься з трьох етапів. Спочатку вони здадуть тест на знання законодавства. На першому етапі обвинувачам необхідно набрати мінімум 70 балів. Потім їх допустять до тестування на загальні здібності, а в кінці обвинувачів чекає співбесіда з кадровою комісією.

До складу комісії увійдуть працівники Офісу Генерального прокурора, міжнародних неурядових організацій, проектів міжнародної технічної допомоги і дипломатичних місій. Після успішної співбесіди кандидатів чекає додаткова перевірка, під час якої зіставлять витрати і майно прокурора, а також членів його сім'ї. Під час спецперевірки, члени атестаційної комісії можуть використовувати не лише офіційну інформацію, а також публікації в ЗМІ та звернення громадян в кадрові комісії.

Відомо, що атестація регіональних прокуратур стартує в понеділок, 2 березня.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові з'явиться новий центр реабілітації для ветеранів ООС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися