На Харківщині вбили вагітну благородну оленицю: Тіло розпатрали, а ембріон залишили (ФОТО)

У Харківській області браконьєри вбили вагітну тварину із Червоної книги

Правоохоронці знайшли шістьох браконьєрів, які під час незаконного полювання, застрелили вагітну оленицю. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківської області.

Відзначається, що 21 березня єгер мисливського господарства села П'ятницьке звернувся в поліцію. Він розповів їм про знайдену тушу застреленої оленихи.

Правоохоронці встановили, що від пострілу померла олениця, яка занесена до Червоної книги України. Мало того, зловмисники відокремили м'які тканини, а залишки туші та ембріон кинули в лісі.

Всього поліціянти знайшли шістьох чоловіків від 27 до 56 років, які можуть бути причетні до полювання. У будинках у мисливців 12 травня провели санкціоновані обшуки. Там у чоловіків вилучили патрони, рушниці, газовий пістолет з патронами, ножі, шаблю. Крім того, у зловмисників виявили незареєстровану гладкоствольну рушницю і гвинтівку.

Зараз правоохоронці вносять відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Браконьєрів можуть залучити до ст. 263 за незаконне поводження зі зброєю. Все ще триває досудове розслідування.

ДОВІДКА. Благородні олені живуть стадами. Тварини формують групи до 20 особин. Зазвичай лідером групи стає доросла самка. Що мешкають в природному середовищі олені можуть доживати до 15 років. Найчастіше тварини гинуть або від нападу хижаків, або від рук людини.

Нагадаємо, в Харківській області все частіше почали зустрічати богомола з Червоної книги України. Зоологи відзначили, що зараз біля Безлюдівки вони вже сформували свої поселення. Крім того, в області з'явилася велика комаха з розмахом крилець в 10 см (великий мурашиний лев).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися