Харків'янка, яка викинула українські паспорти, опинилася на "Миротворці": що відомо

Жінка на відео разом з чоловіком та своєю сестрою, яка врешті потрапила в Стамбул, опинилися у базі даних "Миротворця" за глузування над Україною

Після скандалу у соцмережах через обурливе відео жінки, де вона жбурляє українські паспорти та лається на українські закони, а слідом за нею те саме роблять маленькі дівчинка та хлопчик, історія отримала широкий резонанс, нею зацікавилися як органи влади, так і неурядові організації різної спрямованості. Серед іншого - жінка потрапила у базу даних "Миротворець".

Через те, що відео з дітьми, яке жінка записала у сторіз Instagram, майже одразу стало недоступним, так само, як і її акаунт, у мережі почали поширюватися різні версії подій, хтось стверджував, що вона є мамою малюків і навчає їх поганій поведінці.

Згодом стало відомо, що на відео зі жбурлянням паспортів присутня Людмила Чмульова (Паращенко) та її племінники, діти її сестри - Інни. Саме Інна не змогла 17 травня ввечері полетіти у Стамбул з дітьми через те, що прикордонники у Харківському аеропорті не допустили її на рейс. Причиною стала відсутність письмового дозволу на виїзд дітлахів закордон від їхнього батька. Після цього Інна розлютилася і записала славнозвісне відео з власними дітьми та своєю сестрою в головних ролях. До речі, на самому початку відео, де у кадрі лише валізи та паспорти - говорить та кляне українське "грьобане" законодавство саме Інна, а викидає паспорти на газон вже її сестра Людмила.

Через день, у середу вранці Інна все ж змогла покинути країну та полетіти в Стамбул, пред'явивши прикордонникам дозвіл від батька своїх дітей. Під час реєстрації на жінку чекали правоохоронці, які вручили їй штрафні протоколи за два адміністративні правопорушення на підставі відео: за "дрібне хуліганство" та за "ухилення від нормального виховання дітей" (статті 173 та 184 КУАП), за них передбачені штрафи у розмірі до 119 гривень та 1700 гривень відповідно.

Тим часом у мережі розгорнулася ціла кампанія проти сестри Інни Людмили, в Instagram якої і з'явилося перше скандальне, а потім друге відео з закликами перестати цькувати її та її родину. Користувачі виявили, що жінка є переселенкою з Горлівки Донецької області, а у її чоловіка у російський соцмережах є фотографії на фоні прапору ДНР та дописи на тему підтримки сепаратистів.

Одразу після цього Людмилу та її чоловіка Віталія внесли до бази даних центру "Миротворець". У профілі Людмили значиться, що її звинувачують о публічному глузуванні над громадянством України, участі в актах гуманітарної агресії проти України та втягненні малолітніх дітей у антиукраїнську акцію. Її чоловікові закидають ще й пособництво бойовикам та російським окупантам.

Також на "Миротворці" з'явився профіль Інни з такими ж звинуваченнями, що й у сестри.

На сайті опублікували фотографії, які за версією адміністрації, демонструють причетність родини до вказаних злочинів, посилання на відео та статті щодо інциденту з паспортами, а також знайдені у відкритому доступі особисті дані.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що сестра Інни Людмила пообіцяла звернутися в суд через погрози, які надходять їй у великій кількості у особистих повідомленнях від невідомих.



Джерело: https://myrotvorets.center
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися