Звільнився або звільнили: начальник скандально відомої харківської колонії подав «прощальну» декларацію

Причину звільнення начальника Олексіївської колонії в прес-службі відомства не коментують

Сьогодні на сайті НАПК з'явилася декларація Едуарда Риженко – начальника Олексіївської виправної колонії №25. Документ він подав перед звільненням і дані вказав за період з 1 січня по 18 лютого.

Олексіївська колонія № 25 відома тим, що в ній, за твердженням правозахисників, катували і били засуджених, а також "тюремної аферою", під час якої деякі керівники нелегально збували продукти харчування, які були призначені для засуджених.

У листопаді минулого року співробітники СБУ блокували масштабні розкрадання керівниками двох виправних установ Харківської області. Спецслужби затримали завантажені товаром автомобілі посередників в той момент, коли вони виїжджали з колонії. З двох автомобілів було вилучено майже 3 тонни вкрадених продуктів.

У зв'язку з подією начальник колонії Едуард Риженко, за повідомленням прокуратури, у грудні був відсторонений від виконання обов'язків.

На початку січня в Адміністрації ГУИС повідомили, що в Олексіївській колонії вдалося запобігти бунт. В закладі ввели особливий режим і не допускали до засуджених родичів і представників ЗМІ.

Паралельно з цим представники Харківської правозахисної групи повідомили, що адміністрація 25-ї колонії постійно катувала, била і ґвалтувала засуджених.

На даний момент крапка в цій історії не поставлено. Розслідування у вищезгаданих справах проводять співробітники Генпрокуратури і ДБР. Власну перевірку проводить і Міністерство юстиції, в чиєму підпорядкуванні знаходиться колонія.

Що стосується Едуарда Риженко, то після грудневого відсторонення на роботу він більше не повернувся, його обов'язки виконував один із заступників. Тепер вже екс-начальник колонії живе з дружиною і дочкою, володіє квартирою і двома автомобілями. Його зарплата за півтора місяці склала 6277 гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що харківської лісника Сысу звільнили за "вражаючих" результатів перевірки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися