У Харківській області в різних районах просто неба знайшли 8 видів вибухівки - що трапилося

Один з небезпечних предметів знайшли у 500 метрах від залізничної станції

У Харківській області за добу знайшли 8 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Про те, як проходила операція з їхньої ліквідації розповіли у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Пошуком, виявленням та знешкодженням таких предметів займається Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС. Під час патрулювання у понеділок спеціалісти  у різних районах області виявили одразу вісім боєприпасів.

Найбільш популярними знахідками виявилися артилерійські снаряди з різним калібром: 88 мм, 122 мм, 75 мм та 100 мм. Їх знайшли біля Кицевської пустелі у Чугуївському районі, поблизу залізничної станції Безлюдівка в Основ'янському районі Харкова, у лісі в селі Ватутіно та у смт Пересічне.

Найбільшу знахідку виявили у Мерефі - там у лісі лежала мінометна міна 82 калібру.

Піротехніки одразу ж після виявлення вибухонебезпечних предметів пристали до їхньої ліквідації на виділених для цього полігонах.

З місцевими жителями, поблизу місць проведення піротехнічних робіт була проведена бесіда щодо поводження зі знайденими предметами, адже місця їхнього проживання розташовані у безпосередній близькості до місць концентрації боєприпасів часі минулої війни.

У пресслужбі установи наголошують, що у разі знаходження подібних предметів, слід одразу ж звертатися за екстреними телефонами: 102 та 101. Вибухонебезпечних предметів не можна торкатися, пересувати їх, намагатися знешкодити самостійно. Також не можна їх нічим поливати, кидати в них каміння чи рухати палкою, закопувати в землю. Спеціалісти пояснюють, що майже всі вибухові речовини мають чутливість до будь-якого звукового, механічного та теплового впливів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові молодий чоловік вирішив постріляти на вулиці зі стартового пістолета "по приколу".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися